fredag 23. oktober 2009

God mat og Bedre Selskap

Var i går på koselig tante/kusine treff.
Og Merete serverte den nydeligste mat , så her er oppskriften
Enjoy Folkens :-)

Merete´s Ovnsrett m/ spinat og kylling
(4 pers)

1/2 pk frossen Spinat - tines i dørslag
4 kylingfileéter - krydres med kylling krydder og stekes.
champinjong i skiver - stekes
Matfløte
1/2 boks lett Crème fráishe
revet Ost

Smør den tinte spinaten i bunnen av en smurt ildfastform
deretter legges kyllingene kuttet i skiver i formen
deretter soppen, fløten og crème fráiche
tilslutt revetost og dryss litt salt på toppen.

stekes i 20 min på 200 grader.

serveres med pasta og brokkoli og evt rundstykker.





Merete´s Peanøtt Kake.

3 egghviter
3 dl sukker
2,5 dl peanøtter
20 ritz kjeks.

Egg og sukker sivpiskes.
Peanøtter og Ritzkjeks knuses og blandes i.
Røren bres utover en bakepapirkledt langpanne og stekes midt i ovnen
i 20 min ved 180 grader.

Når den er kald deles den på midten.
Fordel 3 dl pisket kremfløte på hver av delene som
så legges oppå hverandre.
Sett kaken i frysen til kremen er stiv .

Sjokoladekrem
1 kokesjokolade
3 eggeplommer
2 ss sterk kaffe
60 gr smør.
smeltes og røres sammen.
Avkjøles

Når kaken er frossen taes den opp og den kald sjokoladekremen has oppå kaken
Pynt gjerne med peanøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar